Förtydligande – Skatteverket stoppar räntesnurra för NKS

Vi klarlägger vi vissa fakta kring finansieringen och skatteförhållandena i NKS.

Det förekommer ingen aggressiv skatteplanering eller skattefusk i det finansiella upplägget för Nya Karolinska Solna – SHP Holdings ägare, Skanska och Innisfree fonderna finansierar lika stora delar och med samma villkor den del av finansieringen som kommer från ägarna. Skanska är ett svensk företag och skattar för sina ränteintäkter på lånet till SHP Holding i Sverige. Innisfree är en brittisk fondförvaltare och skattar således enligt de skatteregler som råder i Storbritannien.

Projektbolaget Swedish Hospital Partners (SHP) använder sig inte av en räntesnurra för att undanhålla pengar från att beskattas i Sverige – Avtalet omfattar ingen så kallad räntesnurra. Lånen från såväl banker som ägare syftar endast till att finansiera bygget av Nya Karolinska Solna-projektet och har således inte upptagits i skatteplaneringssyfte.

Ursprungligen publicerad här:Läs hela artikeln på Skanska.se